Årets første nederlag i serien

Årets første tap i serien er en realitet. Borte på Lassa Gress tok Vidar alle tre poeng.

Ballbesittelse uten uttelling

På en vanskelig bortebane ble Nest for første gang i år beseiret i serien. 

Siddisene fra Vidar tok alle tre poeng, og det var vel egentlig fortjent nok. 

Kampen startet i veldig lavt tempo, og det var tydelig at lagene så hverandre an i kampens begynnelse. Symptomatisk for kampen, så kom første sjanse etter en dødball. Vidar la et frispark inn i feltet, som ble headet rett ved siden av mål. Dette skulle ikke bli siste gang Vidar forsøkte seg slikt. 

Generelt hadde Nest ballen mye i første omgang, men slet med å skape sjanser. På Vidar sin banehalvdel ble det ret og slett aldri farlig. Dertil måtte den elegante playmakeren Johnny Furdal forlate banen etter bare 14. minutter, med det som så ut som et strekk. Det skulle vise seg som et hardt slag for strilene. 

Brukbare Nest-muligheter

21. minutter ut i kampen kom første brukbare Nest mulighet. Strilene fikk tildelt frispark i en farlig posisjon rett ut forbi 16 meteren, som Joachim Edvardsen tok seg av. Han la den smart tilrette for goalgetter Alexander Dang, som avsluttet hardt. En flott avslutning som dessverre røk rett over Vidar målet. 

Vidar sin største sjanse kom etter samme oppskrift som den første. Et frispark ble slått inn i feltet, og en heading mot mål. Også denne gangen ble forsøket headet rett forbi. 

Midtveis i omgangen burde vi kanskje ha tatt ledelsen. Joachim Edvardsen fant Dang, som kom i en god posisjon til avslutning. Dang gikk for lobben, men dessverre havnet ballen forbi mål. 

Dermed gikk lagene til pause med 0-0. 

Vidar i front

De første minuttene av andre omgang, virket det til at Nest kom ut med mer energi enn i de forgående 45 minutter, men igjen uten å være desidert farlige foran målet. 

Istedet gikk Vidar opp i ledelsen etter 55. minutter. Enda en gang ble et frispark slått inn i feltet, hvor kaptein Daniel Berntsen sendte ballen i mål. 1-0 til siddisene. 

Herfra ble der ikke produsert noe særlig brukbart Nest angrep. Dagens kamp var preget av mange feilpasninger, og rytmen i kampen ble ødelagt gang på gang av enten feilpasninger eller dødballer. 

Overtidspress 

Martín Sanchez Olsen leverte dagens detalje etter et Vidar frispark. En fantastisk redning på et veldig bra forsøk fra direkte frispark.

Nest greide ikke å ligge et press på Vidar før dommerens overtid, og da var det for sent. Ståle Steen Sæthre kom til en brukbar mulighet, etter flott kombinasjonsspill, men i dag ville det seg ikke. 

Dermed tapte Nest for første gang i serien i år, og Vidar er fremdeles ubeseiret på Lassa Gress. 

Nå er det bare å se fremmot hjemmekampen mot Vindbjart på Ågotnes Stadion 25. juni. 

HEIA NEST

Vidar - Nest-Sotra 1-0 (0-0)

  • 20' - Gult kort: Bjørnar Holmvik (Vidar).

  • 54 - Gult kort: Ole Kristian Rødahl.

  • 55' - 1-0: Daniel Berntsen.

  • 58' - Gult kort: Akinbola Akinyemi.

  • 90' - Gult kort: Ingvald Halgunset (Vidar).

Annonse fra Obos-ligaen: