Med tap 2-1 mot Haugesund er cupeventyret over for denne gang.

Haugesund tok fra Nest-Sotra muligheten for cupgull og Ullevål når de slo Nest-Sotra 2-1 i NMs 3. runde.

Å bli slått ut av cupen av et tippelag er ingen cupbombe i seg selv. At vi skulle tape på overtid i en kamp vi styrte store deler av er likevel litt bittert. Deilig er det da at vi stiller opp over 600 tilskuere som synger og heier av all sin hals når guttene på banen spiller en fantastisk kamp mot et av landets beste fotball-lag. 

Respekten for tippeliga-lag har ikke Nest-Sotra hatt på Fort Ågotnes de siste tiårene. Kampen mot Haugesund var intet unntak. 1. omgangen de levert i cupens 3. runde står til terningkast 6 og de grønnkledde gikk 100% fortjent til pause med 1-0 ledelse. Scoringen kom etter 19 minutter når banens bestemann (stemt frem av publikum) Sondre Liseth satte ballen sikkert i mål etter et skuddforsøk av Bjørlo som igjen fikk en retningsendring inne i Haugesunds 16.meter. Nest-Sotra storspilte og Haugesundspillerne gikk noe frustrert i garderoben til pause. 

I kampens 2.omgang var det et tent Haugesund lag som kom på banen. De fikk presset Nest-Sotra bakover på banen og etter 55 minutter fikk de utligningen. Haugesund fortsatte å presse på, og publikum hadde muligens negative tanker når rogalendingene rullet opp angrep etter angrep. Presset avtok likevel ca 10 minutter etter scoringen og det var Nest-Sotra som tok over banespillet. Vi fikk flotte sjanser og kunne med litt flaks ha gått opp i 2-1 på en av disse mulighetene. Det ville seg likevel ikke denne kvelden og Haugesund fikk lurt inn vinnermålet 2 minutter på overtid. Noen på tribunen vil kanskje hevde at det var noe ufortjent dette, men likevel er det målene som teller til slutt. 

Men la oss se på kampen i etterkant. Vi styrer kampen i store deler av kveldens 90 minutter. Vi får se enkeltmanns-prestasjoner som det kommer til å bli snakket om i flere år blant de over 600 tilskuerne (tør jeg nevne Furdal, midtsirkel, drar av 4 mann og setter fart mot keeper?). Publikum leverte årsbeste og det var en fantastisk stemning og en fest på tribunen.

Forhåpentligvis klarer spillerne å dra med seg det positive fra denne kampen, holde momentet oppe og vise OBOS-konkurrentene at vi er et lag som skal kunne kjempe mot de beste, underholde publikum med vilje og prestasjoner og ikke minst, til slutt, vise at de grønne skal kjempe på øvre halvdel av tabellen! Skulle bare mangle, vi er dritgode!

Neste mulighet til å bli underholdt er på søndag 18:00 mot det gamle storlaget Ham-Kam på Briskeby. Deretter er det bortekamp mot Florø 16. mai 18:00. 

Annonse fra Obos-ligaen: