Dang snakker med landslagslaget

Nest-Sotra spissen Alexander Dang møter representant fra Vietnams landslag.

En representant fra fotballforbundet har reist ens æren fra Vietnam til Sandefjord for å se Alexander Dang spille kamp og for å snakke om landslagsspill.

-Han satt på tribunen. Og jeg skal ha et møte med ham nå i kveld. Så får vi se hva som kommer ut av samtalene, sier Dang.

I Vietnam har spissen en stor tilhengerskare. Daglig hagler det inn med meldinger til Dang om at han må spille med det vietnamesiske flagget på brystet.

-Dette er jo en enorm sjanse. Det bor 95 millioner mennesker i Vietnam og så kommer han hele den lange vegen for å snakke med meg, smiler Dang.

Halvt vietnamesisk

29-åringen har vietnamesisk far og norsk mor. Selv har han bare vært i det sørasiatiske landet én gang..

– Får jeg denne muligheten, så vil det være en stor opplevelse, sier Dang, som foreløpig bare har norsk statsborgerskap.

Allerde neste måned skal Vietnam ha en samling. Og i september starter kvalifiseringen til VM.

-Det hele er ganske utrolig og det er store kulturforskjeller. Klimaet også er en utfordring med 35 grader. Jeg får jo solstikk bare jeg viser meg ute på Ågotnes, fleiper storscoreren.

Det vietnamesiske landslaget er rangert som nummer 99 på Fifa-rankingen. De har hatt Dang på blokken i noen måneder og nå ser de ut til at noe kan skje.

-Jeg blir igjen i Sandefjord for å snakke med landslaget og så får vi ta det derfra, sier han som mulig blir den nye landslagsspilleren fra OBOS-liga klubben Nest-Sotra.

Sandefjordkampen endte 2-1 til hjemmelaget.

Annonse fra Obos-ligaen: