-Dette gleder jeg meg til

100 dager og 1000 timer med forberedelser er inngangen til sesongåpningen på Ågotnes.

-Vi gleder oss vanvittig til å spille om poeng igjen. Det blir deilig å krige om plasseringene på tabellen, stråler hovedtrener Steffen Landro.

Søndag smeller det på "Fort Ågotnes". Ventetiden er over. Raufoss står på motsatt banehalvdel. På den andre siden av midtstreken står et nytrimmet Nest-Sotra. Litervis med svette har sprutet ut av spillerne i forberedelsene. Kilometer på kilometer er tilbakelagt. Kilo på kilo er pumpet gjennom muskler i sterke kropper. Laget er mye bedre trent i forhold til fjoråret.

-Det vi fikk smake på i fjor var gøy. Da endte vi på sjette plass og spilte kvalik om opprykk til Eliteserien. Vi tar steg i denne klubben. Vi føler vi har bedre utgangspunkt i år enn i fjor. Vi møter denne seongen med positivitet og angrepsvilje, sier mannen som ble kåret til årets trener i 2018.

Spillerstallen

I tolvte time fikk Nest-Sotra på plass ny keeper i nederlandske Renze Fij (26) som har stått for Florø. Han kommer inn for skadde Markus Pettersen som sliter med kneet. Inn stadionporten kommer også Izuchucwu Anthony (21).

-Vi har beholdt en god stamme fra i fjor og samtidig fått inn en blanding av erfarne og unge spiller med stort potensiale. Flere av dem er lokale gutter. I fjor var vi nummer to på bruk av lokale spillere og vi har som mål å være i toppen av den statistikken, smiler Landro.

I årets tropp er det større konkurranse fremover i banen enn det var i 2018.  Forsvarsrekken er den samme og nå blir den forsterket med 21-åringen som kommer på lån fra Haugesund.

-Raufoss blir utfordrende

Raufoss er motstander på søndag. Laget er nyopprykket fra 2. divisjon. Får de satt spillet sitt er dette et lag som kan skape trøbbel for alle i OBOS-ligaen.

-Ingenting smaker bedre enn tre poeng foran egne fans. Dette blir en knalltøff kamp. Nyopprykekde lag starter alltid godt. De begynner alltid sesongen med stor entusiasme, fastslår analytikeren Landro.

Raufoss har beholdt så godt som hele troppen sin fra i fjor. De er samspilte, kjenner hverandre godt og er tydelige i sin spillestil. I sesongoppkjøringen har de til tider spilt svært imponerende.

-Vi kommer fra en knalltøff oppkjøring der vi har spilt mange kamper. Vi har møtt god motstand. Treningsmengden er økt med over 50%. Akkurat nå har vi en del usikre spillere på grunn av skade, forteller Landro.

-Men de som er friske er i kjempeform, legger han til med et lurt smil.

Annonse fra Obos-ligaen: