Et kjapt intervju med Ståle Steen Sæthre!

Etter å ha hatt en stor suksess på og utenfor banen på Ågotnes, ble Ståle Steen Sæthre fort en favoritt hos de mange tilhengerne av Nest-Sotra. Med sin autoritære spillestil i forsvar og ikke minst sine viktige scoringer for de grønnkledde, ble denne karen også kjent utenfor Sotras grenser og ble til slutt plukket opp av OBOS-ligaens største opprykksfavoritt, Aalesunds fotballklubb. Nå, 2 måneder senere, er Ståle på visitt hos gamleklubben og vi får mulighet til å stille denne gamle helten noen spørsmål.

Hvordan trives du i ny by og i ny klubb?

Jeg har blitt tatt godt imot av klubb, fans og medspillere! Jeg trives veldig bra I Aafk og byen Ålesund. Her kommer jeg til å ta nye steg som menneske og spiller.

Hva er den største forskjellen mellom Nest-Sotra og Aalesund som fotballklubb?

Den største forskjellen er vel at klubben er helproff, trener tidlig og jeg er ferdig kl. 1330 på jobb. - ut over det, er det stor forskjell på å spille for en klubb som representerer en by hvor presse og media er mye mer tilstede. 

Forventningene rundt Aalesund og de oransje-kledde er skyhøye. Hvordan påvirker det deg som spiller å skulle levere til forventningene og sikre opprykk contra den hverdag du hadde på Ågotnes?

Ja forventningene er store. Aalesund er en mye større klubb enn f.eks Stabæk som jeg spilte for tidligere. Så det er naturlig at det blir mer press på oss som spillere og som klubb. Hvordan det påvirker meg? Det gir meg mye energi og vilje til å levere gode kamper! Til nå har jeg kanskje ikke levert på det nivået som jeg vet at jeg kan, men over tid er jeg klar på at jeg vil leverer mer jevnt, som jeg gjorde i Nest Sotra, og være mer avgjørende for klubb også offensivt. Har så langt scoret 1 mål for Aalesund.

sæthre-1


Aalesund må sies å fremdeles være en klar opprykksfavoritt i OBOS-ligaen, selv med et par varierende resultater siste ukene. Hvordan er stemningen i laget og i Ålesund-by generelt sett? 

Stemningen i laget er bra! Vi trener og jobber hver dag for å bli bedre som individ og lag. Klubben gjør alt de kan for at vi skal rykke opp, så nå er det opp til oss spillere å vise at vi fortjener det.


Nå er det ingen tvil om at Nest-Sotra har de beste supporterne i OBOS og i Norge generelt. Har det blitt laget noen heia-rop eller sanger for deres nye mann i Aalesunds Fotballklubb? Hvis det er dikte-tørke eller skrive-sperre i Ålesund, så kan vi jo tipse om at Ståle både rimer på såle og skåle, så imponerende sanger burde være mulig. Nå skal det også sies at ingenting rimer på Sæthre.

Tror enda ikke at jeg har fått meg min egen sang! Men når jeg scorer på Color Line så blir det nok en sang etterhvert! Kanskje noe sånn: "han flyr over land og strand , - Ståle er vår supermann! Booom Boom!"


Du har vært innom flere klubber til tross for din alder på 25 år. Har Nest-Sotra noen særtrekk du ønsker å trekke frem, noe som supporterne og de med grønt hjerte kan være stolte over? 

Nest Sotra vil være en klubb som alltid vil bli husket for min del. Jeg er ikke en spiller som er helt A4 og i Nest Sotra fikk jeg være meg selv! Diskutere fotball,  løsninger, problemer, jeg fikk være den gutten jeg er med mye energi og glede! Jeg fikk trene mye og rett. Folket rundt klubben tok vare på meg og ville meg godt. Trener-Steffen jobbet med meg på banen, kapteinen stilte de rette spørsmålene og laget hjalp meg fremover. Supporterne laget sang og de unge spillerne i klubben så opp til meg og det gleder meg stort at jeg kunne bidra til klubben og at klubben har bidratt til meg! 

Begivenhetene har vært mange, men hvilket øyeblikk i Nest-Sotra historien din er det kjæreste?

Opprykket til Obos kommer jeg vel aldri til å glemme! Men det kjæreste øyeblikket av alle er når Steffen Landro går imot alt han har sagt. Han skulle aldri omskolere meg eller putte meg i noen andre posisjoner enn spiss som jeg ble hentet som til Nest Sotra. - så finner vi sammen ut at jeg skal satse videre som midtstopper og ta steg for steg. Det er det øyeblikket samt opprykk og 5-0 mot Viking som står meg nærmest. 


Vi har et helt G14 dag på tribunen når Nest-Sotra spiller kamp. Dine 3 beste råd til disse unge talentene for å nå lengst mulig som fotballspiller?

  • tren mye og rett 
  • ha glede med fotball 
  • vær deg selv og aldri gi opp

Hva er ditt tips om hvordan det kommer til å gå med Nest-Sotra i OBOS-ligaen i år?

Jeg sa før sesongen at vi kom til å bli topp 8 og jeg tror Nest kan klare kvalikk-plass! Jo høyere de kommer jo bedre! 

Hvilken nåværende Nest-Sotra spiller mener du blir den neste til å ta et steg oppover til f.eks. Eliteserien?

Det er mange spennende spillere i Nest Sotra og jeg er sikker på at det kommer til å forsvinne flere spillere til gode og større klubber. Navn vil jeg ikke trekke frem, de vet selv hvem og klubben vet godt hvem som kommer til å ta steget! 


Uten å skulle gi noen føringer i et evt. svar, men hvis du skulle gått på butikken og kjøpe deg en ny favoritt genser. Grønn eller Oransje? 

Pr idag så skal jeg få sydd meg en sammensatt drakt med en halv Nest-drakt og en halv Aalesund-drakt. Med drakt nr 15 til hyllest av Mr. FURDAL. 

Annonse fra Obos-ligaen: