Eventyret fortsetter på Color Line Stadion på søndag!

Kvalifiseringen til Eliteserien sparkes i gang 16:00 på søndag og hvem hadde trodd en dag i april etter 4 serierunder og med 0 poeng, at Nest-Sotra skulle være en del av kvalifiseringen – oppover?

At Aalesund som står på andre banehalvdel i en slik kvalifiseringskamp var vel heller ikke forventet når vi leste tabellen i sommer. Nå er det likevel slik. Nest-Sotra møter Aalesunds Fotballklubb på bortebane på selveste Color Line Stadion i en kvalifisering som kan lede et av lagene til spill på øverste nivå i norsk fotball i 2019.

Mange ser nok på kampen som en bonus og mange tenker nok på 6. plassen som flaks. Dette stemmer selvsagt ikke. Nest-Sotra fikk 6. plassen på bakgrunn av 30 serierunder, på bakgrunn av 12 vunne kamper og på bakgrunn av 43 fortjente poeng! At spillerne og de rundt laget nå tenker på kampen som en bonus er kanskje ikke så negativt. Med lite forventningspress og med avslappede skuldre kan Nest-Sotra gjøre det vanskelig for de fleste fotball-lag – dette er noe topplagene i OBOS-ligaen vet.

Selv om kampen på mange måter er en bonus og selv om spillerne har alt å vinne, så er det nok helt sikkert sommerfugler i magen på de 11 grønnkledde som trør ut på gressmatten på Color Line Stadion. Jeg velger å tro at dette er en god følelse som får ut potensialet til de involverte og at de velger å nyte stunden og begivenheten som de nå er en del av.

Kaptein Bjarte Haugsdal sier at spillerne gleder seg til matchen! De håper og forventer en fin reise og en kjempestemning rundt kampen. For noen i garderoben er nok dette den største enkeltkampen de til nå har opplevd sier Bjarte før han legger til at spillerne vet de har alt å vinne og at dette nok vil få ut det beste i laget!

Hva et evt. opprykk vil føre med seg og hva det kan bety for en klubb som Nest-Sotra tror jeg folk i dag bare spekulerer i, men dette er evt. litt lenger frem i eventyret.

Nest-Sotra ønsker Bjarte, resten av spillerne, støtteapparat og samtlige tilreisende lykke til på søndag!

Festen er ikke over, det er kake igjen!

Annonse fra Obos-ligaen: