Hønefoss vs. Nest-Sotra. Nå ska det avgjøres!

Dagen før dagen. I morgen avgjøres det om Nest-Sotra rykker direkte opp til OBOS-ligaen, eller om strilene må ut i kvalik. En seier i Hønefoss er påkrævd!

Tidenes viktigste kamp!

1 år, 11 måneder og 21 dager. Så lenge siden er det at Nest-Sotra rykket ned fra OBOS-ligaen etter et uavgjort resultat borte mot Fredrikstad. 

Snaue to år senere kan strilene i morgen gjøre comeback, om det da blir seier på en veldig vanskelig bortebane mot Hønefoss. 

Etter en knall-sterk sesong kommer alt ned til denne kampen. Strilene er sikret minimum kvalik, og står nå i den gunstige situasjon at vi selv kan avgjøre tingene.

Får vi 3 poeng med hjem i bagasjen, så er opprykket i hus. Nesten da. På andreplassen finner vi nemlig Notodden. Laget fra Telemark har 51 poeng akkurat som Nest, men vi leder med en 9 mål bedre målforskjell. Derfor er vi altså bortimot sikre på opprykket, om gutta klarer å vinne. 

Sterkt hjemmelag

Laget vi møter er som nevnt Hønefoss. Den tidligere Eliteserieklubb ligger på tabellens 10. plass, og har allerede klaret fri-sak i forhold til nedrykk. Dermed har kampen ingen videre tabellbetydning for de. Allikevel skal vi absolutt ikke ta seieren for gitt. Hønefoss har nemlig hele året været bunnsolide hjemme på AKA-Arena. 12 kamper har ført til 8 seire, 3 uavgjorte og bare 1 tap. Kun Nest overgår den statistikken, med å være ubeseiret på eget gress. 

Tidligere oppgjør

Ser vi litt på de foregående oppgjør de to lag i mellom, så har Nest faktisk en grei statistikk på AKA-arena. Utover å ha slått Hønefoss på Ågotnes Stadion 6-1 tidligere år, så har vi faktisk hatt grei suksess mot de på bortebane. 

Vi har besøkt de to ganger. Begge ganger i OBOS-ligaen. Første oppgjør vant vi 0-1, etter en flott header av Simen Næss. Året etter spilte vi 2-2 etter to mål av John Olav Norheim. I morgen trenger vi seier. 

Se kampen

Klubben håper å se mange striler på tribunene i morgen. Gutta trenger alt den hjelp de kan få! Kampen spilles altså på AKA-Arena i morgen klokken 13:00. 

Har du ikke anledning til å dra over fjellet, så har du mulighet for å se kampen hos Public Café & Bar på Ågotnes. Her vil der være gode tilbyd på mat og drikke, og rykker vi opp må du nok forberede deg på noe av en fest. Nest-Sotra vil også liveoppdatere via Facebook siden, så du til en hver tid er informert om utfallet av kampen. 

HEIA NEST

Annonse fra Obos-ligaen: