Jo Sondre Aas signerer for Nest-Sotra

Nest-Sotra viser at de ikke bare signerer unge håpefulle talenter når de nå har signert tidligere Rosenborg-spiller Jo Sondre Aas! Spilleren som både spiller midtbane og i angrep kommer fra Levanger FK der han i år scoret 7 mål og startet hele 30 kamper.

Jo Sondre som nå har blitt 29 år, setter seg på flyet sørover når treningene begynner like over nyttår og han har i første omgang skrevet under på en 1. års kontrakt. Med seg i flyttelasset har Trønderen rutine og egenskaper som gjør ham til en meget verdifull spiller for et lag som har en fin balanse med rutine og unge sultne spillere. 

Vi snakker med Jo Sondre og spør han rett ut. Hvorfor Nest-Sotra? Jo Sondre trenger ikke lange betenkningstiden og svarer; jeg valgte å sette kursen for Ågotnes og Nest-Sotra fordi de er en spennende klubb med en ambisiøs trener. Klubben har over tid vist interesse for meg og etter gode samtaler med Steffen og Arve ser jeg virkelig frem til å komme i gang. Men hva kan Jo Sondre bidra med for Nest-Sotra undrer vi? Jeg vil være en hardtarbeidende spiller som legger ned 100% hver gang. Jeg har også 10 år i Obos-ligaen og vil bidra med rutine. Jeg ønsker selvsagt også å bidra med målpoeng** i den grønne drakten sier Jo Sondre med det som må være den flotteste trønderdialekten i Nest-Sotra, sin etter hvert, brede stall. Jo Sondre fortsetter og sier at han syntes Nest-Sotra i 2018 var imponerende. Etter en noe utfordrende start var høstsesongen til Nest helt utrolig. Han mener at den gode formen og selvtilliten i klubben er viktig å ta med seg inn i 2019, en sesong der det finnes mange gode OBOS-lag. Jeg håper vi i Nest-Sotra skal fortsette den gode utviklingen i klubben og bite godt i fra oss også til neste år avslutter Jo Sondre som nå forbereder seg til et år på Sotra.

Når vi kontakter Steffen Landro, er det en stolt trener som svarer! Dette er en meget sterk signering av klubben og det er ingen tvil om at Nest-Sotra har tatt et nytt steg som fotball-klubb når en klarer å få til slike avtaler. Steffen følger opp med at Jo Sondre, til tross for en alder på kun 29 år, har over hundre kamper og over 100 målpoeng i OBOS, noe som gjør han til en av de mest rutinerte spillerne i ligaen. Det er heller ingen tvil om at Jo Sondre, med sin rutine, kommer til å hjelpe de yngre og resten av stallen til å fortsette utviklingen mot nye høyder. Avslutningsvis sier Steffen at vi nå har fått inn en lederskikkelse som vi forventer mange målpoeng av.

Så ingen press er lagt på skuldrene til en Trønder på 29 år fra trenerens side der altså.

Kaptein Bjarte Haugsdal er, i likhet med Landro, meget fornøyd med signeringen! Jo Sondre er en spiller jeg kjenner meget godt fra fotballbanen sier Bjarte, en spiller som straffer en brutalt om en ikke er være 100% konsentrert. Dette viser at Nest-Sotra virkelig er på vei opp og frem når vi kan signere spillere av dette kaliberet sier Haugsdal entusiastisk! Jo Sondre er en fotballklok spiller som virkelig setter laget først. Han er dyktig i den oppbyggende delen av spillet, samtidig som han alltid leverer målpoeng.

Goalgetter og toppscorer Alexander Dang blir både overrasket og imponert over nyheten og sier seg helt enig med sine kollegaer. Dette er jo en klasse signering! Det viser at Nest-Sotra er blitt en attraktiv klubb å komme til. Når en spiller av Jo Sondre Aas sitt kaliber velger Nest, så sier det veldig mye om hvor klubben er på vei!

Det er spennende dager på Ågotnes der de involverte jobber på spreng for å lande en meget sterk tropp i forkant av 2019-sesongen. At Nest-Sotra klarer å tiltrekke seg rutinerte spillere som Aas, samtidig som de signerer unge talenter som både har ambisjoner og egenskaper til å ta nye steg gjennom annerledesklubben Nest, gjør at fansen virkelig kan ha berettigede forventninger foran 2019.

** Siden det er mye snakk om målpoeng i denne artikkelen er det kanskje greit å informere om at disse poengene er summen av antall scoringer + antall assists (målgivende pasninger). Så er dette oppklart. Som en digresjon kan vi nevne at tidligere Nest-Sotra spiller Johnny Furdal kom på 2. plass med 29 målpoeng i årets OBOS-liga! 


Annonse fra Obos-ligaen: