Markus Pettersen har signert for Nest-Sotra!

Kanskje lokalfotballens minst overraskende låneavtale er endelig i boks! Markus Pettersen og Brann har bestemt seg og Markus skal den kommende sesongen vokte buret for Nest-Sotra! Markus som fikk mye spilletid for Brann i høst skal derfor ta over for «Årets keeper» Selvik som reiser hjem til Sandnes etter endt låneperiode i Nest.

Markus kom til Brann fra Askøy i 2013 og er etter sigende et satsningsobjekt under Lars Arne Nilsen, men at partene nå har kommet frem til at utbyttet gjerne blir størst med matching på nivå to i norsk fotball.

Nest-Sotra og keepertrener Erlend Johansen utviklet i fjor årets keeper i OBOS-Ligaen i Selvik, med et godt team rundt seg, er det vel ingenting i veien for at vi også i år skal kunne utvikle nok en prisvinner i Pettersen!

Markus sier at han, under oppholdet på Ågotnes, ønsker å utvikle seg til å bli en bedre spiller, noe han mener at han kommer til å gjøre under flinke trenere i Steffen og Erlend! Han sier videre at han gleder seg til å få matcher på et høyt nivå og at OBOS-ligaen er et perfekt arena å utvikle seg på! Markus sier også at han har et godt humør, selv om han først og fremst ser på seg selv som seriøs og at han alltid ønsker å gjøre sitt beste. Nysigneringen avslutter med at han har fått et meget godt inntrykk av klubben og at han gleder seg til å ta fatt på oppgavene i grønn drakt!

Treneren Markus refererer til, Erlend Johansen, sier følgende om Markus når vi forstyrrer han på selveste 20-årsdagen sin!  I Nest-Sotra kommer Markus til en klubb som de seneste årene har fått sterke keepertradisjoner. Markus skal kunne stille på trening hver eneste dag i visshet om at det er han som er klubbens førstekeeper, noe han aldri har opplevd før. Han vil oppleve at det er en helt annen verden å få denne posisjonen enn det å være 2.keeper, spesielt mentalt. Han vil få trenere som vil gi han ro og tillit til å utvikle seg videre, samtidig som vi i trenerteamet vil være ekstremt tydelig ovenfor Markus om hvordan vi ønsker at han skal opptre for oss.

Når vi spør Erlend hva som er forskjellen på fjorårets komet Selvik og nysigneringen Markus, svarer keepertreneren følgende. Egil er den mest dedikerte keeperen jeg har opplevd foreløpig. En enorm treningsvilje og «24 timers utøver» som tenkte utvikling i alt han gjorde. Kom til oss som en noe defensiv keeper med dårlig spillerforståelse, endte opp med å bli enorm i feltet, ok i alt annet og han hadde svært liten tabbekvote. Markus er en litt annen type. Han har en del ekstrem-kvaliteter som hører hjemme på ett høyere nivå, eksempelvis reaksjonsevnen. Han må jobbe med spilleforståelsen i frispillingen, feltarbeid og sweeper-rollen. Men dette kommer med tillit og erfaring.

På spørsmålet om hva Nest-Sotra kan tilby Markus svarer Erlend følgende. Vi kan tilby Markus en profesjonell hverdag hvor han blir satt krav til og der han kan sette krav til oss. Vi har ett veldig åpent forhold til spillerne våre der kommunikasjonen er nøkkelen for å få en best mulig utvikling.

Erlend avslutter med at Nest-Sotra skal ha årets keeper i år også. Vi går aldri for noe annet enn seier. Så lenge det jobbes hardt nok og med kvalitet så får du som regel det du fortjener. Som med alt annet i livet, sier Erlend og smiler!

Steffen Landro sier, når vi forstyrrer han i forkant av trening, at Markus kommer til å bli, om han jobber hardt nok, OBOS-ligaens beste keeper, dette i likhet med Selvik i fjor – og med den forsikringen fra fotballsynske Landro ønsker vi Markus hjertelig velkommen til Nest-Sotra!

Annonse fra Obos-ligaen: