Nest-Sotra – Notodden 1-0

Det var lite som vitnet om en kamp på «liv og død» når Notodden Fotballklubb kom på besøk søndag ettermiddag. Det eneste som skilte, mot normalen, var at Notodden-supporterne hadde virkelig mobilisert og viste at de stod samlet i den sportslig vanskelige tiden de nå er inne i. Nest-Sotra hadde for dagen 168 betalende tilskuere, noe som må kunne sies å være skuffende med tanke på hvor viktig denne kampen faktisk var. At kampen startet 15:00, midt i beste middagstid og at den i tillegg ble vist på TV får ta noe av skylden for skuffende oppmøte.

1. omgang var preget av mye spill på midten av banen. De store sjansene uteble, men en følte vel gjerne at Nest-Sotra hadde en form for kontroll på oppgjøret. Det var likevel ingenting å si på at lagene gikk til pause med stillingen 0-0.

I 2. omgang viste begge lag større vilje til å ta sjanser fremover på banen. Dette skapte igjen større rom bakover og som en konsekvens sjanser for begge lag. Vi med et hjerte bankende for Nest-Sotra skal være veldig glad for at vi har en Liseth i form på topp. Hver gang Sondre får ballen, blir det nærmest kaos host motstanderne. Kanskje er det ryktet som går i fotballnorge, kanskje er det spillestilen eller så er det kanskje det faktum at Sondre er en utrolig god angriper. Igjen setter han ballen kontant i mål og igjen redder han 3 poeng i det 77. minutt. Selv om Notodden presser høyt det siste drøye kvarteret, er det likevel Nest-Sotra som skaper de største sjansene på overganger. Vi kan si at 1-0 var fortjent, selv om kampen ikke vil bli husket som en av de bedre prestasjonene på Fort Ågotnes.

Så er det tallene, opptellingen og finregningen. Ryktene sier nå at Nest-Sotra er klar for OBOS-liga spill også i 2019. Jeg regner med at det er matematisk sterkere hoder enn mitt som står bak denne konklusjonen og velger å gratulere Nest-Sotra med en fantastisk prestasjon! Tenk at vi, på Sotra, har et stabilt godt fotball-lag på 2. nivå i Norge! Tenk at vi kan sette oss i bilen, kjøre et par minutter til Ågotnes Stadion og kunne se vårt lokale fotball-lag hamle opp med klubber som Viking, Aalesund og Notodden? Til neste år får vi kanskje besøk av Start, Stabæk, Lillestrøm eller Strømsgodset? Det er spennende dager for de som liker god fotball og ekstra gledelig er det at den gode fotballen kommer til Sotra og vi trenger ikke ha en eneste bompassering for å kunne være en del av eventyret!

Publikum valgte gode Sherko Faiqi som matchens BB, og han spilte godt på sin venstrekant. Jeg velger å trekke frem Liseth som kampens gigant. Han viser virkelig klasse når han stikker ut hoften og vrir seg forbi rutinerte forsvarsspillere. Jeg har tidligere sammenlignet Liseth med Norges beste møtende spill Gøran Sørloth, men nå må jeg nesten være enig med en med-tilskuer som i går sa at Liseth er den nye Gunnar Landro (The Legend). Likhetene er mange, kvalitetene er udiskutable og jeg håper at vi som møte opp på Ågotnes Stadion, kamp etter kamp, får nyte nåde Liseth i mange år fremover. Terningkast 6 fra en objektiv Sekkingstad på rad 7 på Ågotnes Stadion.

Nå kan vi nyte landslagspausen på en fin 9. plass i 1. divisjon! Når guttene kommer tilbake, er det bare å se oppover! For de som er glad i å lese terminlister og tabeller, så er det fullt mulig å vinne de resterende 4 kampene, fullt mulig å stjele 12 poeng, fullt mulig å klare kvalik til Eliteserien, fullt mulig å rykke opp! Det er i hvert fall, for oss alle, fullt mulig å drømme.

Neste kamp er borte mot Sandnes Ulf 21. oktober og neste hjemmekamp er først 28. oktober mot Tromsdalen. Møt gjerne opp, det er plass til flere. mange flere. 


// Thomas Sekkingstad

Annonse fra Obos-ligaen: