Nest-Sotra - Aalesund 0-1

Den planlagte avskjedsfesten ble spolert av et billig straffespark når Nest-Sotra tapte 0-1 mot de opprykksklare seriemesterne Aalesunds Fotball!

Mange hadde tatt turen til Ågotnes Stadion for å markere den aller siste hjemmekampen for 2019 sesongen. Mange stilte nok også opp for å klappe de grønnkledde av banen, for kanskje aller siste gang noen sinne. 


På en "oppbrukt" naturgress-matte skulle Nest-Sotra forsøke å vinne sin 6. strake OBOS-liga kamp på rad for å befeste 4. plassen og et godt utgangspunkt før kvalifiseringen til Eliteserien starter. Kampen startet bra og det var Nest som hadde de største sjansene i den første omgangen. Et godt spisspar i Svendsen og Mehnert spilte seg flott gjennom til et par 80% sjanser som med litt hell kunne ha sikret en fin ledelse til pause. I stedet ble det med sjansene og lagene gikk til pause med 0-0. 


2. omgang ble mer en krig enn et sjansebonansa og det lå en poengdeling i luften. I det 79. minutt fikk derimot Økland sitt 2. gule kort for dagen og satte snuten mot garderoben og en varm dusj. Dette gjorde at Aalesund så sitt snitt til å få laget litt lenger opp på banen og satte Nest-Sotra under press. I det 84. minutt kom altså det nevnte billige straffesparket som de 450 oppmøtte på Ågotnes skjønte lite av. Dessverre ble de "gode rådene" som ble ytret fra tribunens 6. rad ignorert av dommer som var sikker i sin sak og divisjonens poengkonge Castro fikk æren av å sette ballen i mål. 0-1 var et faktum og det holdt inn til nye 3 poeng til Ålesund og en poengrekord i OBOS-ligaen! 


Det var et skuffet Nest-Sotra som takket av og gikk slukøret mot garderoben. Avskjedsfesten ble ikke slik de nok hadde tenkt seg og spillerne må nå ut i en ny krig på Hamar mot Ham-Kam. Det kan enda bli kvalifisering og 4. plass for sensasjonslaget Nest-Sotra og trener Landro har nok skumle planer når sesongens aller siste kamp går av stabelen neste helg. 


Det var veldig fint å se så mange supportere på Ågotnes Stadion denne lørdagen. Køen til kaffe og nybakte boller var plutselig 25 meter og en får jo både tid og anledning til å tenke litt når en hører på med-supporterne diskutere seg i mellom. Selv om plublikumstallene kanskje ikke har vært noe å juble for totalt sett denne sesongen (et problem flere fotballag har i både OBOS- og i Eliteserien), så skal de fremmøtte ha ros for å stå opp for laget sitt. Noen synger, noen gir vennlige råd til både motspillere og dommerstand, noen diskuterer økonomi, noen vurderer å kjøpe seg en bamse, noen mener at dagens lag kanskje et på høyde med 80-tallets IL Nest og alle diskuterer, selvsagt, hva de ville gjort om de var i Coach Steffen sine sko. Jeg elsker engasjementet annerledesklubben Nest-Sotra skaper når de på et noe utradisjonelt vis hevder seg helt i toppen av Norsk toppfotball. Til neste år vil nok ting bli noe annerledes og jeg får kanskje ikke mulighet til å skrive om de grønnkledde i det hele, men en ting håper jeg på og det er at engasjementet, meningene, ytringene og de nystekte bollene fremdeles er en del av Ågotnes og Ågotnes Stadion!


Jeg må jo trekke frem en god spiller eller to også. Jeg synes nevnte Svendsen og Mehnert var gode i dag til tross for null mål i protokollen. Og så har en Haugsdal også, selvsagt. For en leder den mannen er - kanskje blir det nettopp han som sikrer 4. plassen neste helg borte mot Ham-Kam? Det ligger jo litt i kortene, gjør det ikke?


Til de som ikke skal ta turen til Hamar, husk å krysse fingrene når Nest-Sotra igjen skal nå nye mål og knuse gamle rekorder neste helg! 

Heia Nest!

 

// For Nest-Sotra - Thomas Sekkingstad

Annonse fra Obos-ligaen: