Nest-Sotra - Sogndal 1-3

Sogndal var motstander i dagens kamp på Marbella. Forrige sesong var det to divisjoners forskjell på lagene og den som ikke visste bedre ville nok tro det var tilfelle i første omgang i dag også.

Sogningene løp mer enn oss, løp raskere enn oss, vant dueller, var først på andreballer de gangene det var påkrevd og tok oss i en mot en situasjoner over hele banen.

1-0 kom i det sjette minutt ved Stanisa Mandic. Han får stå uforstyrret på bakerste etter innlegg fra Sogndals venstre side. Bare fem minutter senere står det 2-0. Igjen er det på Sogndals venstre side det skjer. Kantspilleren fosser forbi det som er og legger inn foran mål, der Bidne setter den i eget nett. Hadde han latt ballen gå, ville det likevel blitt scoring – igjen er det en Sogndalspiller helt fri på bakerste.

Å si at vi kom mer med utover i omgangen, blir ikke helt riktig. Det voldsomme kjøret fra Sogndal avtok uansett noe. Da det etter 35 minutter ble 3-0, var det likevel fortjent. Vi blir rent i senk av Sogndal. Denne gang spiller de seg opp sentralt i banen og det er midtbanespiller Eirik Birkelund som setter ballen i mål. Før dette har Sogndal hatt enda et par gigantiske sjanser, der gode redninger fra Egil Selvik og svake avslutninger har hindret flere baklengs. I tillegg har Stenevik gått ut med skade og blitt erstattet av Sæthre. 3-0 står seg til Pause.

Andre omgang åpner med nok en stor Sogndal-sjanse. Ballen spilles forbi Bun-Dawda og bak han er det ingen sikring. Alene med Selvik er det sistnevnte som kommer seirende ut av duellen.

Ikke lenge etterpå mottar Sondre Liseth et innkast feilvendt inne i Sogndals 16-meter. Vår så langt beste spiller vender bort midtstopperen og setter inn 1-3.

Nå bølger spillet frem og tilbake. Slik skribenten ser det, skyldes det heller at Sogndal slipper seg ned noen hakk, heller enn at det er vi som er gode. Andre omgang er mye jevnere enn den første og sluttresultatet blir 3-1 til Sogndal. Sogndal har flere sjanser enn oss også i andre omgang, men det var vel så farlig på de sjansene vi hadde, som da Dang avslutter og en offside-plassert Nergaard setter inn returen.

Noen spillere (Liseth, Rødsand, Selvik, Songve) får godkjent i dag, de fleste andre har mye å gå på. Det blir viktig å lette opp i treningsmengden frem mot seriestart. Marokko-leiren satt nok i for en del spillere i dag og tempo, trøkk og intensitet skal være av en helt annen karakter når det blåses i gang på Myrdal 2. april!

Nest-Sotra: Egil Selvik – Erlend H Larsen, Bjarte Haugsdal, Bun-Dawda Sowe, Kristoffer Bidne, Petter H Martinsen – Peter S Nergaard, Halldor Ø Stenevik, Andreas Rødsand, Sondre Liseth – Alexander Dang

Sogndal: Mathias Dyngeland - Akeem Latifu, Even Hovland, Ulrik Fredriksen, Reiss Greenidge - Stanisa Mandic, Eirik Birkelund, Didé Fofana, Eirik Schulze - Markus Brændsrød, Sigurd Haugen

Andre benyttede spillere i andre omgang: Nicholas Marthinussen, Mads B Songve og Morten Bjørlo

Annonse fra Obos-ligaen: