Nest-Sotra - Florø 0-1

Det var en Levanger-supporter som nevnte forrige helg at Nest-Sotra hadde marginene på sin side når de vant 1-0 i Trøndelag, men så er det noen som igjen sier at slikt jevner seg ut ila en sesong også.

Nest-Sotra åpnet denne fotballhelgen med "åpen dag" for fotballinteresserte på lørdagen. Her bød spillerne på seg selv og inviterte barn og ungdom med på både spill på baneområdet og spillermøte i garderoben. Barna fikk også med seg en gratisbillett hjem som mange valgte å bruke på kampen mellom Nest-Sotra og Florø! Det var godt med folk på tribunen når kampen satte i gang og jeg kunne med glede se at det var noen nye ansikt inne imellom de vante supporterne! Nå hadde Nest-guttene sjansen, nå kunne de få vist seg frem for de lokale håpefulle som kanskje en dag i fremtiden vil kunne glede oss med fotball-kunster på Ågotnes Stadion. Kanskje ga Nest-spillerne for mye av seg selv dagen før, kanskje de ble litt nervøse når de på denne dagen skulle prestere foran nye tilskuere eller kanskje det var de nevnte marginene som skulle gjøre seg gjeldende denne kvelden?

1.omgang var preget av lav intensitet og mange balltap for Nest-guttene. Heldigvis var ikke Florø det mest giftige laget som har besøkt Ågotnes så mange baller ligger vel enda rundt om kring Bunnprisen ca 300 meter bak målet til Selnes. Det virket som om Nest-guttene var litt overrasket over at Florø spilte fotball og at en her måtte gi 100% for å vinne dueller, være nøyaktig for å treffe medspillere på den våte banen og ikke minst løpe for å få tak i ballen. Nest-Sotra ble på ingen måte overkjørt av Florø, men dette var ikke en 1.omgang som en kanskje forventet mellom et lag som kjemper om kvalifisering til Eliteserien og et lag som, før kampen, så noe fortapt ut i bunnen av OBOS-ligaen. 

2.omgang startet ganske så likt 1.omgangen og det gikk som det måtte. En heldig avslutning fant nettmaskene bak en utspilt Selnes og Florø gikk opp i en relativt fortjent ledelse. Det som da skjedde er det som fascinerer meg med fotball. Florø-spillerne fikk selvtillit og et håp om 3 poeng på selveste Ågotnes Fort. Spillerne jobbet hardt, snakker (ropte) hverandre gode og gjorde livet meget surt for et hjemmelag som nå måtte opp på banen for å score mål. Sjansene kom og med litt hell kunne nok Nest-Sotra fått seg et mål mot slutten av kampen, men det var egentlig ikke urettferdig at poengene ble med de blåkledde tilbake til Norges vestligste by, Florø.

Skal jeg trekke frem noe positivt fra denne kampen, så er det gøy å se at Bjørlo kommer inn og setter litt fart fremover på banen, Selvik er som alltid tryggheten selv og favorittspilleren til min sønn, Haugsdal leverer (som alltid?). 

Nå drar det seg til i OBOS-ligaen, men heldigvis for Nest-Sotra gikk de fleste andre resultat i avdelingen vår vei. Vi kan fremdeles, med riktig innsats, ta en kvalifiseringsplass på tampen av året. Vi har fremdeles akkurat like mange poeng ned til kvalifisering til 2. divisjon og vi har enda spillere i laget som kan sørge for en meget spennende og oppløftende avslutning på sesongen! Nå må supporterne stille opp og dette kan de allerede på førstkommende søndag når det går buss til Sogndal! Nest-Sotra har for vane å gjøre det godt mot antatt sterk motstand, så det ligger vel litt i luften at dette kommer til å bli en av de gode kampene? Vi har jo også et surt tap fra i vår mot Sogndal å hevne. Bli gjerne med på denne turen! Informasjon omkring påmelding står på Facebook-sidene våres. 

Heia Nest!


// Thomas Sekkingstad

Annonse fra Obos-ligaen: