Nest-Sotra - Mjøndalen 1-2

Både grøntkledde og bruntrøyer hadde møtt opp for å få med seg kampen mellom Nest-Sotra og Mjøndalen i kveld. Til slutt fikk de tilreisende mest å juble for.

Det ble en tøff kamp for Nest-guttene på Ågotnes i kveld. Mjøndalen stilte med et sterkt fysisk mannskap med årevis av rutine når de skulle hevne poengtapet på Isachsen Stadion for omtrent en måned siden.

Nest begynte likevel best og tok ledelsen etter et straffespark skaffet av en for kvelden meget god Sondre Liseth. Stenevik satte ballen sikkert i mål og Nest tok en, i grønne øyne, fortjent ledelse. Etter 32 minutter satte likevel Mjøndalen inn reduseringen på en flott heading som gikk i stolpen før Lindset satte ballen kontant i målet fra nøyaktig 0 meter. Like før pause fikk Liseth og Nest-Sotra en ny stor sjanse inne i 16 meteren til Mjøndalen, men dessverre ble det ikke ledelse og  2-1 på vei inn i garderoben. 

I andre omgang var Mjøndalen mer farlig frempå. Det var ikke de helt store sjansene til noen av lagene og det kunne se ut som at 1-1 var et fint resultat sett med hjemme og borte-øyne. Da skal en likevel ikke la en ringrev som Gauseth få leke seg alene frem og tilbake rundt 17-18 meter. Han fikk åpningen han trengte og satte ballen helt i hjørnet utagbart for Selvik. 2-1 og kun 5 minutter igjen. Nest-Sotra fikk ikke de helt store sjansene til å redusere og Mjøndalen sikret 3 viktige poeng i opprykkskampen.

Nest-Sotra stilte med to nye spillere i forsvar denne kvelden. Både Daniel Arrocha (ut etter 22 min med skade) og Elmin Nurkic fikk tillit fra start. To nye fjes og to spillere med ikke alt for mange treninger sammen med resten av Nest-laget. Elmin, som fikk hele kampen for Nest-Sotra, gjorde sakene bra denne kvelden og får karakter "bestått" av undertegnede. Nest-Sotra spilte likevel med selvtillit og ro når de her møter et av årets beste OBOS-lag. Det var ingen stor forskjell på lagene og det var vel kanskje rutinen som til slutt bikket kampen i favør bruntrøyene.

Om jeg, som tribune-synser, skal trekke frem en spiller eller to etter denne kampen, så velger jeg å være enig med publikumskåringen og gi BB til Sondre Liseth. Elsket av alle i grønt, etterhvert hatet av alle i brunt på tribunen. Får han ikke skapt en sjanse eller spilt en annen spiller fri, så får han frispark! Fantastisk møtende spiss og det er ikke uten grunn at han blir sammenlignet med Gøran Sørloth (av meg, ihvertfall). Andre spillere som får en virtuell blomst i posten blir nevnte Elimin Nurkic og alltid gode Haugsda

Nå skal Nest-Sotra til Stavanger og Viking for en meget tøff bortekamp før de om 14 dager tar imot Jerv hjemme. Hvis publikum fortsetter å møte opp, hvis ungdommen kommer hjem fra Norway Cup og lager liv på tribunen, så tror jeg at dette kommer til å bli en meget fin høst for de som liker Nest-Sotra og glad strilafotball! 

// Vurdering av Thomas Sekkingstad - Nest-Sotra Media

Annonse fra Obos-ligaen: