Nest-Sotra ønsker sine følgere Godt Nytt År og presenterer to i trenerteamet!

På selveste nyttårsaften velger Nest-Sotra å presentere to nye navn som kommer til å sette sitt preg på Nest-Sotra i 2019.

Det første navnet vi drar opp av hatten er en person som allerede har hatt stor innvirkning på Nest-Sotra og da spesielt på sisteskansene som har vært benyttet de siste årene. Erlend Johansen går nå inn i full stilling som keeper- og assistenttrener etter å ha hatt funksjonen keepertrener/reservekeeper de siste årene. Erlend har hatt stor suksess i rollen som keepertrener, en jobb som både tidligere Nest-Sotra keeper Olsen og ikke minst årets keeper i OBOS-ligaen, Egil Selvik, har fått dradd god nytte av. Om det var på grunn av bragden med å gjøre unge Selvik til den beste keeperen i OBOS-Ligaen eller om det var andre prestasjoner som lå til grunn vites ikke, men Johansen går nå inn ved siden av Steffen i en spennende gruppe som skal få nest-spillerne til å prestere også i 2019.

Vi spør Johansen hvor denne robuste karen kommer fra. Han smiler når han forklarer at han kommer egentlig fra hovedstaden, men at han ble tvangsflyttet til Bergen når han var kun 6 mnd. gammel. Vi spør videre hva den nye rollen innebærer. Etter at jeg la hanskene på hyllen har neste mål vært å bli den beste keepertreneren i landet. De to årene jeg har vært i Nest har gått formidabelt og jeg har vært enormt privilegert som har fått jobbe med Martin 1. året og Egil 2. året.  Ett opprykk 2017 og ett historisk godt resultat i Obos i år med Egil som årets keeper har vært en ekstremt tilfredsstillende reise. I år blir jeg også nærmeste alliert til Steffen, noe som jeg ser fram til med frykt og ære. I min tid som spiller har jeg blant annet hatt Mjelde i brann, Rekdal i VIF og Sandstø i Løv-Ham. Alle sammen solide trenere, men Landro er den treneren som by-far har imponert meg mest. Han har ikke lange erfaringen, men arbeidet han legger ned når det kommer til spillerlogistikk, treningsfilosofi, kamp-planer og det å sette krav til spillere er det beste jeg har vært vitne til så langt. Men det aller beste med Landro er den offensive holdningen hans og arbeidet han gjør mentalt med spillerne. Vi godtar ikke tap mot noen. Sånn tankegang setter jeg høyt og det er sånne folk jeg vil jobbe med. Vinnere. Den nye rollen min betyr at jeg kommer til å jobbe tett med Landro 7 dager uken.

Rollen min vil ikke være så forskjellig fra det jeg har gjort tidligere, men nå kommer jeg i tillegg til å ha ansvar for keepergruppen også bidra inn mot de andre på laget. Eneste utfordringen jeg ser er at Landro alltid tror han har rett, så om jeg klarer å implementere noen av mine Tottenham inspirerte spill-prinsipper hos Landro har jeg gjort en god jobb.


Det andre navnet vi fisker frem er en lokal kjendis som får en spennende og vid rolle som dekker oppfølging av enkeltspillere, motivator, mental trening/coaching samt deltaking på feltet. Med sin positive tilnærming til sporten fotball, kommer Tony Ågotnes inn på Ågotnes Stadion med en energi som vi håper smitter over på både spillere og tilskuere. I tillegg til disse oppgavene vil Tony få diverse journalist-oppgaver som forhåpentligvis vil spre det gode grønne budskap ut til flere tilhørere rundt omkring i fotballverdenen.

Når vi spør Tony om hvorfor det er behov for en mental trener i annerledeslaget Nest-Sotra, får vi et reflektert svar fra radiopersonligheten Ågotnes. Jeg vil få spillerne til å presse seg enda litt lenger for å gjøre laget enda bedre. Jeg skal bidra med mental trening for det ligger et potensial her, både i laget og i hver enkelt spiller. Det handler om å få det ut i mye i større grad, og da vil man få enda mer utvikling. Når vi følger opp med hvorfor Tony nå velger å tilby sine tjenester til guttene i Nest, kommer svaret raskt, engasjert og uten betenkningstid. Nest-Sotra er klubben i mitt hjerte. Jeg var med da Obos eventyret startet i 2014 og 2015 sesongen. Trente rekruttlaget og var mediesjef. I tillegg fungerte jeg også da som sparringspartner for flere av a-lagspillerne. 2017 trente jeg juniorene. Tidligere har jeg vært styreformann. Nå får jeg være med og trene Norges mest spennende lag og jobbe sammen med flere av de beste folkene i bransjen. Jeg får brukt all min kraft, positive energi og 20 år som trener på spillere, trenere, styre og publikum som ofrer alt for å nå målet sitt. Tony følger opp med. 2019 skal bli et nytt år med knallhard jobbing for Nest-Sotra. Alle motstanderne, faktisk samtlige lag vi kommer til å møte er en enorm bragd å vinne over slik jeg ser det. Nå skal jeg først bli kjent med alle spillerne. Så starter prosessen med å få enkeltspillere og lagdeler til å jobbe sammen som et velsmurt maskineri. Jeg er klar og føler det som en enorm tillitserklæring at Nest-Sotra som nå er et nasjonalt lag vil ha med seg en Ågotnes på Ågotnes Stadion.

Annonse fra Obos-ligaen: