Nest-Sotra - Sandnes Ulf 3-0

Rundt et jorde på Hole i Buskerud Fylke satte Jakob Ingebrigtsen Norsk rekord på 10 km gateløp lørdag formiddag! På et jorde på Ågotnes settes det også rekorder og etter 90 minutter mot Sandnes Ulf på søndag er Nest-Sotra enda et steg nærmere en ny sensasjon.

Heldigvis ble ikke baneforholdene den store snakkisen denne dagen. Selv om det var bikkjekaldt på tribunen, var det nydelige rammer rundt den 27. runden i OBOS-ligaen. På motsatt banehalvdel stod et lyseblått Sandnes Ulf som i utgangspunktet hadde lite å spille for denne ettermiddagen. Nest-guttene derimot har igjen fått ferten av kvalifisering og opprykkspill og gikk for sin 4. seier på rad.

Første omgang var preget av lite sjanser noen vei. Kanskje som et resultat av at det ene laget hadde alt å spille for og det andre laget hadde kun rykte og ære å forsvare. Vårens kamp endte 0-0 og det gjorde også 1. omgang på Ågotnes. Hvis noen kan sies å fortjene en scoring ila. de første 45, så kan vi muligens si at hjemmelaget og en god Tobias Svendsen var nærmest.

Men vi hopper til 2. omgang og et fyrverkeri av en avslutning på denne kampen. Det ryktes om en motivasjonstale for historiebøkene inne i hjemme-garderoben i pausen og det var et sprudlende Nest-Sotra som løp ut på naturgresset etter hvilen. Det tok kun 5 minutter før nevnte Svendsen fikk hull på byllen og sendte Nest-Sotra helt fortjent opp i føringen. Ikke uventet var det spisskollega Haugsdal som la opp til scoringen ved å vinne en viktig hodeduell i forkant, men dette skal på ingen måte ta fra Svendsen æren når han prikket inn 1-0. Om det var Coach Landros 6. sans som slo inn, eller om det var noe «inside information» som var grunnlaget sier historien ingen ting om, men målscorer Svendsen ble i hvert fall byttet av banen til applaus fra et bortskjemt hjemmepublikum. Inn kom Marcus Mehnert som endelig er skadefri og klar for en spennende sesongavslutning i Nest-drakten. Det tok nøyaktig 4 minutter fra Mehnert entret banen til han banket ballen i mål bak en sjanseløs Sahlgren i Ulf-buret. Berg Sande sitt gjennomspill i forkant av målet var en nytelse for de som har like god fotballforståelse som det undertegnede helt beskjedent mener han innehar.  Kanskje var denne scoringen, på mange måter, er et symbol på hvor samspilt og hvor gode Nest-Sotra er i disse dager? Det ble sjanse etter sjanse etter sjanse i etterkant av 2-0 scoringen og det hadde ikke vært noe og sagt på hadde også Haugsdal og Nergaard fått sine scoringer i denne kampen. I stedet var det Mehnert som fikk æren av å avslutte kampen med sin 2. scoring i det 93. minutt. Kampen endte 3-0, et resultat som ga et godt bilde på kampen ellers. En fullt fortjent seier til Nest-guttene!

På en iskald tribune denne oktober ettermiddagen var det fantastisk å kunne bli underholdt og varmet av fantastiske prestasjoner på gressmatten. Sammen med en nystekt bolle fra kiosken var det nesten i overkant behagelig å se Nest-guttene briljere på naturgresset. Dette var en kamp der det var vanskelig å fremheve én spiller blant mange. Hver spiller bidro positivt til resultatet og jeg er sikker på at hele støtteapparatet har hatt en finger med i spillet for å få laget der de er nå, på en kvalik-plass.

Skal jeg trekke frem et par personer denne høsten og ikke bare ut i fra denne kampen, så er det vanskelig å komme unna det nye spiss-paret Haugsdal og Aas! Det er nesten rørende å se innstillingen, arbeidsinnsatsen og holdningene til disse to veteranene i Norsk toppfotball. Å være vitne til at spillere som tidligere har spilt for klubber som Brann, Stabæk, Rosenborg og Moss, nå gir ALT, og kanskje i overkant av hva en forventer, for et annerledeslag fra Sotra er nesten for mye for en lettrørt Nest-fan! All ære til dette radarparet og jeg håper de lykkes med å først krige til seg en kvalik-plass, så får vi se hvor eventyret ender?

Takk for kampen gutter! Dette var imponerende!

Neste kamp er borte mot Øvretveit og Dang i Jerv. Denne kampen går 27. oktober klokken 14:00. Siste hjemmekamp er 2. november 16:00 mot opprykksklare Aalesund. For en meny og for et drama vi står foran.

Vel møtt!

 

// Thomas Sekkingstad

Annonse fra Obos-ligaen: