Nest-Sotra videre til 2. runde i cupen!

Nest-Sotra hadde en oppgave på Nesttun Kunstgress i kveld, det var å gå videre i cupen. De lyktes og vi er nå et skritt nærmere Ullevål!

Bilde tatt av Janne Monsen / Nest-Sotra

Kampen åpnet friskt og guttene i grønt, eller for kvelden sort og rosa, fremviste innledningsvis både selvtillit og spilleglede. Divisjonsforskjellen var godt synbar og det gledet en tilreisende stril som hadde for kvelden trosset både køer og manglende parkeringsmuligheter på Nesttun Kunstgress for å se Nest gå videre i cupen. 

Etter 5 minutter kunne Nest-Sotra med litt flaks gått opp til 1-0 da Joachim Edvardsen skrudde et nydelig frispark i stolpen fra omtrent 30 meter. Etter dette presset Nest-Sotra på og det var egentlig ganske så kjekt å sitte på tribunen på et solfylt Nesttun. 

Etter omtrent 15 minutter stilnet vinden fra vest og energien vi hadde sett innledningsvis forsvant. Ballen ble for det meste trillet frem og tilbake uten at det resulterte i noen sjanser for noen av lagene. 

Kveldens mål kom etter 41 minutter når Joachim Edvardsen satte inn et flott straffespark. 

Etter pausen fortsatte Nest-Sotra å trille ball. Fana kom tidvis på overgangsmuligheter og det var ved et par anledninger skikkelig nervøst i de bakre rekker hos de sort/rosa-kledde. For publikums del var de mest spennende minuttene i 2.omgang når Fana IL Fotball trakk ut vinneren av Bosch vindusviskere til en heldig sjel på tribunen. Det har ikke lyktes undertegnede å få tak i vinneren, men jeg kan opplyse om at det ikke var jeg som stakk av med kveldens premie. 

5 minutter på overtid mente de lokale at de så ballen i mål etter et farlig frispark fra siden. Dommerne var derimot ikke enige, så kampen endte med 1-0 til Nest-Sotra og videre avansement i cupen og det var vel strengt tatt det som var kveldens oppgave.

Av positive ting kan vi nevne at Yann Fillion fikk sin debut for kvelden og keeperen fra Canada holdt nullen, Bjørlo hadde minst 3 tunneler og 300 cruyff vendinger, Steen Sætre blir mer og mer lik sitt idol Adrian Austnes frå Heimebane og vi vant publikum og tribunekampen, igjen!

Heia Nest!

Annonse fra Obos-ligaen: