Norsk Toppfotball og ØFK ved Lazaro møtte Villarreal CF!

Norsk Toppfotball, interesseorganisasjonen for klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen, samlet forrige uke 40 klubbledere på La Manga Club Resort i Spania på et ukelangt utviklingsprogram. Under dette oppholdet organiserte ØFK trener Bryant Lazaro og Faglig Leder for Norsk Toppfotball Espen Olafsen et seminar sammen med Villarreal CF.

Målet med seminaret, som varte en dag, var å overføre kunnskap og ideer om utviklingen av trenere og spillere. Foredragsholder var Luis Arnau, Director of Methodology (metodikk) hos Villarreal CF, et av de mest suksessfulle akademiene i Europa. Lazaro som jobbet i mange år for Levante UD og Sevilla FC fikk på bakgrunn av disse jobbene mulighet til å introdusere Villarreal til Norsk Toppfotball.

Hvorfor Lazaro valgte akkurat Villarreal som foredragsholder, forklarer han slik.

- Norsk Toppfotball and Villarreal have similar philosophies and challenges, they both want to create high performance environments for not only players, but trainers as well. These types of exchanges are beneficial to everyone, Villarreal also has the chance to learn from us.

85039040_2226557624314730_2035942204861579264_n
Hele 40 norske toppklubber var representert på Lazaro og Norsk Toppfotball sitt seminar sammen med Villarreal.

Når vi snakker med Espen Olafsen, er det spesielt systematikken og grundigheten rundt utviklingsarbeid han ønsker å trekke frem som elementer han ønsker å ta med seg hjem til Norge og Norsk Toppfotball. Olafsen sier at de aller beste utviklingsnasjonene i dag er Spania, Nederland, Kroatia og Portugal, nasjoner Norsk Toppfotball ofte besøker når en ønsker å styrke arbeidet rundt denne tematikken.

Tilbakemeldingene fra klubbene som deltok på dette foredraget var kjempefornøyde og det er tydelig at det er et stort fokus på utvikling av egne spillere og trenere rundt omkring i Norge.

Annonse fra Obos-ligaen: