ØFK presenterer Kyle Cameron Walter Spence

Han har spilt på Skottland sitt landslag, han har spilt på Crystal Palace og Coventry, han er født i Croydon, South London og han har spilt mot selveste Alexander Tettey på selveste Norwich City! En skulle gjerne tro at denne fotballspilleren hadde oppnådd alt en kunne drømme om på en fotball-bane, men nå forsøker altså Kyle Spence å nå nye mål sammen med Øygarden FK på Ågotnes.

Kyle spilte i fjor under trener Bryant Lazaro i Alta og var aldri i tvil om han skulle si ja til overgangen når han fikk mulighet til å følge med Lazaro sørover.

22 åringen startet karrieren sin i Crystal Palace som var den lokale klubben når Kyla var 9 år gammel. Han var der i 8 år til han meldte overgang til Coventry City der han debuterte på seniorlaget. Etter noen år i Coventry City flyttet Spence til Norge for å spille fotball for Valdres. Å flytte til utlandet for å spille fotball hadde hele livet vært en drøm sier Kyle. Ferden videre gikk til Alta der han spilte i fjor under nevnte Lazaro. Nå ønsker driblekongen å rykke opp til Eliteserien sammen med Øygarden FK.

Kyle kan bekle flere roller på banen, men trekker frem ving/kant-rollen der han har spilt mest. Han bedyrer likevel at han gjerne forsøker seg på flere steder og at offensiv midtbane er en rolle han er komfortabel med – eller comfortable with – som de jo sier i Croydon.

Når vi spør han om hvilke kvaliteter som karakteriserer han på fotballbanen, så sier Spence at han er en direkte fotballspiller. Han liker å utfordre spillere 1 mot 1 og han har absolutt ingenting imot å få driblet litt. Likevel er det å skape sjanser for seg selv og lagspillerne det han prioriterer høyest.

- What I can contribute is working hard and ready to fight for the team and win games

Ang. ambisjoner har Kyle følgende å si.

- Ambisjonene må være å komme opp i Eliteserien sammen med Øygarden FK samtidig som spillerne utvikler seg som individer og samlet som et fotballag.

Hvorfor Øygarden FK?

 - Jeg har hørt av andre at NestSotra har vært et lag som spiller mye ball langs bakken og det er slik jeg også ønsker å spille fotball. Nest-Sotra har også vært kjent som et lag som har utviklet meget gode spillere både til Eliteserien og til OBOS. Jeg har også hørt at fansen er fantastisk og at Ågotnes er et godt sted å være. Jeg skal ærlig si at jeg hadde flere tilbud fra andre klubber, men jeg følte virkelig at Øygarden FK ville passe meg best og når Lazaro også har valgt ØFK og Sotra, så var det ikke så vanskelig å velge ØFK blant konkurrentene. Nå ser jeg bare frem til å hjelpe klubben å nå sine mål!

Når spillere som har spilt mot Norwich City og Alexander Tettey velger å spille for ØFK på Ågotnes Naturgress, så tror jeg vi som fans har mye å se frem til i året sesong!

Det er en sann glede å ønske Kyle Spence hjertelig velkommen til Øygarden Fotballklubb! Heldigvis mestrer store deler av støtteapparatet Engelske dialekter, så du har valgt riktig sted å utvikle deg som fotballspille Kyle (Google Translate: Fortunately, many parts of the support team master English dialects, so you have chosen the right place to develop as a football player Kyle!)

Annonse fra Obos-ligaen: