Oppsummeringen Nest-Sotra 2018

Teppet har gått ned og scenen er tom. Spillerne har byttet ut spill i firkant på Ågotnes Stadion med en og annen intervall på Sartor Senter for å få kjøpt de siste julegavene før de returnerer til familier rundt omkring i hele Scandinavia.

Året har vært innholdsrikt og styret i Nest-Sotra mente at en slik sesong vi har vært vitne til i år fortjener noen ord, eller en oppsummering som det egentlig kalles. Jeg ble spurt om ikke vi kunne få frem hvor fantastisk året har vært, hvor store begivenheter som har skjedd i klubben og på Ågotnes, og så må trener, Furdal og verdens beste fotballmamma nevnes!

Men hva kan en si som ikke allerede er sagt? Samtlige superlativer er brukt gjennom en lang sesong og personer som Steffen Landro og Johnny Furdal har blitt kjente navn hos fotballinteresserte personer rundt omkring i hele Norge, ikke bare blant publikumet på Ågotnes Stadion og blant de mange motstanderne i PostNor og OBOS-ligaen.

Nest-Sotra har også gått fra å være et noe uskrevet blad til å være godt kjent som annerledes-klubben i OBOS og i fotball-Norge.  Klubben fikk i år sin høyeste plassering i fotball-systemet noen gang, de fikk i år på plass en flott supporterklubb i «Strilane Supporterklubb» og de bidro i år, virkelig, til å gjøre klubben, Ågotnes og Skålvik til et inkluderende og trygt sted å være for både store og små! Dette var året da en virkelig kunne se konturene av den klubben vi ønsker å ha i lokalmiljøet, en klubb der seniorspillerne bidrar på åpen dag, på fotballskole, som publikum på aldersbestemt nivå og som forbilder og foregangspersoner for alle de små som drømmer om å bli proffe fotballspillere når de en gang blir store.

Steffen Landro fikk, fult fortjent, prisen som årets trener i 1. divisjon 2018. Mot sterke kandidater som Vegard Hansen og Bjarne Berntsen dro Steffen det lengste strået og kunne løfte den blå glasskulen som symbol på bragden han står bak. Steffen har vist at han faglig er meget sterk, han har vist at han kan få utrolig mye ut av begrensede ressurser og han har vist mang en gang at han kan både engasjere og provosere når han legger frem sine meninger. Heldigvis resulterte ikke årets fire første kamper at Steffen endret spillestil og filosofi. Han var fast bestemt på at en kunne spille en ballbesittende fotball og likevel vinne kamper i OBOS-ligaen. Etter hvert løsnet det og publikum på Ågotnes kunne virkelig nyte den underholdende fotballen som Nest-Sotra etter hvert ble kjent for. At underholdende fotball, på bakken, også kunne resultere i seire fikk flere gode fotballag erfare. Nå har Steffen valgt å fortsette prosjektet sitt i Nest-Sotra også neste sesong, så vi med Nest-Sotra i hjertet har mange fine stunder foran oss enda. Som «deLillos» sier det, festen er ikke over… det er kake igjen.

Johnny Furdal fikk mulighet til å gå til Viking i sommer og grep den med begge hend. I Viking ville sjansene for opprykk og endelig Eliteseriespill være større, så valget var logisk og forståelig. At det likevel var vemodig å se legenden sette nesa sørover og trekke på seg den marinblå drakten til Viking tror jeg alle Nest-fans syntes. Det var tårer i mange strilers øyne når det var klart at ballkunstneren var på vei vekk, men det var på ingen måte noen dårlig stemning! Alle som er glad i Johnny og som er glad i Nest-Sotra unnet nummer 15 sjansen til å gå til en større klubb og dermed ha større sjanser for å få forsøke seg på det øverste nivået i Norsk fotball! Valget viste seg til slutt å være riktig. At Johnny Fordal, i likhet med Steffen Landro, har skaffet seg et navn i fotball-Norge er det ingen tvil om. Med 14 målgivende pasninger og ikke mindre enn 12 mål ble Johnny nominert til årets spiller i 1. divisjon, en pris han til slutt vant. På grunn av sykdom og akutt scenefrykt fikk vi ikke muligheten til å se prisvinneren motta glasskulen, men det ble likevel gåsehud når legenden med stor L ble premiert! Johnny Furdal er Nest-Sotra og Nest-Sotra er Johnny Furdal, så det er helt sikkert mange som kommer til å trekke på seg Nest-drakten og følge med når Johnny i 2019 skal forsøke seg mot Norges beste spillere i Eliteserien! Vi gleder oss!

Ikke bare har vi de beste spillerne og de beste trenerne i klubben vår, vi har også folk som gjør en forskjell i lokalmiljøet også. Dette fikk vi se når Alvhild Berge fra Sund Sportsklubb vant prisen som «Årets fotballmamma»! Det var klubbene i OBOS-ligaen som satte fokus på denne delen av Norsk fotball og det ble fort klart at det beste lokale kortet var en fotballmamma fra Sund Kommune! Nest-Sotra ønsker med dette å gratulere Alvhild og håper prisen motiverer andre fotballmammaer og helt sikkert andre fotballpappaer når de uke etter uke følger opp de små håpefulle i deres drøm om spill på toppnivå! For de som ikke har hørt om Alvhild, så var nominasjonsteksten slik: «Alvhild har stilt opp på alle Sund Sportsklubb sine jente- og damekamper i snart 10 år. Hun stiller opp med godt humør og legger ut kampreferat med bilde og video etter hver kamp. Hun engasjerer seg nå for fullt på jente- og damesiden i klubben, fra de minste jentene til damelaget. Uten Alvhild hadde dette ikke en prioritet, og hun er med på å øke satsingen på damesiden. Hun har også vært med på å fikse gode sponsorer til klubben.» Nest-Sotra gratulerer!

Til slutt så vil undertegnede få takke alle de som bidrar til at klubben har blitt det den er i dag. Det er mange personer som burde vært nevnt, men det er kanskje like greit og riktig å takke de som bidrar på sin måte til at alle kan få se toppfotball på en flott naturgressbane på Ågotnes.  Det er en sann fornøyelse å se fra sidelinjen det livet som er rundt Nest-Sotra og Ågotnes Stadion! Nå er jeg ikke så ofte på Skålvik og får se bredden i Nest-Sotra, men det var vært en meget positiv utvikling på Ågotnes. Med opprustingen av idrettsanlegget på Ågotnes til neste år, går vi en spennende tid i møte og det er ingen tvil om at det vil bidra til enda mer liv og røre på et sted som etter hvert er blitt kjent for sterke sportslige resultater og for annerledesklubben Nest-Sotra.


Nyt ferien, så sees vi på Ågotnes på nyåret!

Heia Nest!


// oppsummering av Thomas Sekkingstad

Annonse fra Obos-ligaen: