Stort å få Start på besøk

-Det er stas å få besøk av storlaget Start på Ågotnes. Dette er en av de kampene vi inn mot 2019 sesongen satte høyest, innrømmer hovedtrener Steffen Landro.

Start kommer til "Fort Ågotnes" med flere av OBOS-ligaens beste spillere og med de største økonomiske musklene. Og det er nettopp slike utfordringer Nest-Sotra trives best med.

-Nå får vi prøve oss mot ett av de beste lagene i hele Norge. Personlig hadde jeg sett frem til å konkurrere mot Kjetil Rekdal. Slik gikk det ikke ettersom han ble løst fra kontrakten sin. Han er en av de største personlighetene i norsk fotball. Uansett blir det gøy å måle krefter mot laget fra Kristiansand, sier Landro.

I vinter møttes de to lagene i forbindelse med treningsleiren i Spania. Nest-Sotra spilte en god kamp. Sluttresultatet ble 0-0. Gjestene står med en seier mer enn søndagens vertsskap og med seier er Nest-Sotra a-poeng med sørlendingene.

Sulten på seier

-Vi kommer fra et surt tap borte mot Sandefjord som scoret seiersmålet på overtid. Nå er vi forberedt på å slå hardt tilbake, forklarer Landro.

Start stiller med en bred stall full av ungt pågangsmot fint mikset med mye erfaring. For Nest-Sotra handler det om å matche det gjestene kommer med.

-Vi går inn i en stor uke i Nest-Sotras historie. I tillegg til å møte Start står Sogndal på motsatt banehalvdel den 16. mai. To sterke motstandere som nylig spilte i Eliteserien. Vi er ivrige etter å vise hjemmepublikummet og hele Norge at vi har tenkt å ta mulighetene med begge hendene, forteller Landro.

Starts høyreving er et kjent navn for flere i og rundt Bergen; Kasper Skaanes.

-Det blir en tøff kamp på Ågotnes på det som kanskje ikke er verdens beste gressmatte. Så vi må brette opp ermene og ta krigen der. Så vet vi at vi kan spille fotball, og det må vi tørre selv om forholdene kanskje ikke er helt optimale, sier Skaanes til klubbens nesttside.

- Du er vokst opp i Bergen, hvordan er ditt forhold til Sotra?

- Jeg kjenner ikke så mange der ute lenger. Jeg liker meg best på fastlandet, så vi får stikke en liten tur bort dit å hente tre poeng, og så får vi reise hjem igjen, sier den tidligere Brann-spilleren og smiler.

Landro har en klar melding til publikum.

-Jeg håper mange ønsker å ta del i kampen mot Start. Det haddde vært kjekt med masse folk på tribunen søndag klokken 18, sier treneren.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: