Tilbake på vinnersporet!

Selvom kampen på Ågotnes idag aldri ble spesiell god, så tok Nest-Sotra allikevel alle tre poeng.

Før dagens kamp mot Notodden FK hadde Nest verken vunnet eller scoret i to kamper. Derfor var det ekstra viktig å slå telemarkingene i dag og komme tilbake på vinnersporet. 

En omgang til glemmeboken

Kampen startet i ganske, ganske lavt tempo. Nest var mye i ballbesittelse, og Notodden avventet kontringer.

Etter ti minutter kom kampens første store sjanse, og det er vel ingen overraskelse at de to herrer Johnny Furdal og Alexander Dang var involvert. Johnny slo en perfekt pasning i dypden, og da var Dang alene igjennom med keeper. Dessverre for Dang og Nest vant keeperen denne duellen. 

Etter denne sjansen kom Notodden mer og mer inn i kampen. De hadde et par nærgående forsøk, hvor blant annet en heroisk Szymon Walczak kastet seg inn i et av forsøkene og blokkerte til corner. 

Ellers ble første omgang preket av alt for mange personlige feil. Strilene fikk rett og slett aldri skikkelig flyt i spillet, og da gikk lagene til pause med 0-0.

Dang på pletten

2. omgang så ut som første. Notodden lå ganske lavt, og Nest var i nærmest konstant ballbesittelse - men det ble sjeldent farligt. 

Vi må frem til det 66. minuttet før kampen endelig åpnet seg litt opp. 

Notodden keeper Nils Jonatan Johansson, tok seg litt for god tid med ballen, og da var goalgetter Dang våken. Han sprang opp keeperen, taklet han og satte ballen enkelt i mål. Det er andre gangen i år han gjør slik, og da stod der 1-0 til Nest. 

Det var som om at kampen åpnet seg etter scoringen. Bare tre minutter senere var Marcus Stueland på et raid ned langs høyrekanten. Her la han ballen perfekt til inn i feltet, hvor de grønnkledte spillere dessverre kom et sekund for seint, og da gikk ballen ut til målspark. 

Og da hadde faktisk Dang også muligheten til å punktere kampen. Med snaue ti minutter igjen av kampen stjal han igjen ballen, denne gangen fra en stopper, men dessverre gikk avslutningen rett ved siden av mål. 

Full dramatikk i sluttminuttene

Akinbola Akinyemi fikk også sjansen til å avgjøre duellen på Ågotnes. Etter flott kombinasjonsspill imellom han og Erlend Larsen, kom han til en stor sjanse fra en skråvinkel i høyresiden. Men denne gangen trekk Johansson i Notodden målet seg seiersrik ut av duellen. 

Og herfra gikk det rask. Notodden satte igang en kontring,og rett utenfor Nest-feltet taklet Walczak Notodden spiller Ole Marius Aasen. Frispark fra en kjempe skummel posisjon. Walczak fikk dagens andre gule kort og da måtte han forlate banen. 

Walczak skulle dog ikke gå alene i garderoben. Notoddens Jonas Sandnes mente frisparket ble begått i Nest feltet, og klaget til dommeren. Dommeren kjøpte ikke argumentene, og da ble Sandnes vist ut for munnbruk. 

Det etterfølgende frisparket skulle den tidligere landslagspiller Magne Hoseth eksekvere. Heldigvis for Nest gikk forsøket rett i muren. 

De tre poeng ble på Sotra

I slutt minuttene satte Notodden et press på strilene, men presset ble aldri riktig farlig. Og dermed tok Nest altså seieren på Ågotnes. 

Kampen går nok ikke i historiebøkene for strålende spill, men at Nest vinner på en dårlig dag er kjempe positivt å ta med videre. 

Neste kamp spilles i Rogaland. Lørdag 17. juni drar vi sørover og spiller mot Vidar på Lassa Gress. 

Og forresten, i skrivende stund (før Nardo - Vard Haugesund) er avviklet leder Nest tabellen! 

HEIA NEST!!

Nest-Sotra vs. Notodden FK 1-0 (0-0)

  • 42' - Gult kort: Szymon Walczak.

  • 66' - 1-0: Alexander Dang.

  • 69' - Gult kort: Even Parkstad Johansen (Notodden FK).

  • 78' - Gult kort: Johnny Furdal.

  • 83' - Gult kort (og dermed utvisning): Szymon Walczak.

  • 84' - Rødt kort: Jonas Sandnes (Notodden FK).

Annonse fra Obos-ligaen: