Velkommen Florø Fotball

På selveste 16. mai satte undertegnede kursen mot Florø og fotballkampen mellom Florø og Nest-Sotra! Grunnet sammenhengende veiarbeid fra Sotrabroen til Florø Sentrum, kom jeg litt sent inn portene på Florø stadion og fikk kun med meg et sukk fra nærmere 1000 tilskuere når Nest-Sotra og Johnny Furdal satte inn 2-0 og kveldens siste mål. Resten av kampen var relativt kjedelig, men hva gjorde vel det, Nest-Sotra fikk 3 poeng og 17. mai kunne feires på 10. plass i OBOS-ligaen. Florø-folket viste denne dagen at de kunne få til en fotballfest 16. mai verdig, men de 11 festbremsene i grønt ødela nok litt for både 16. og påfølgende 17. mai.

Florø er pr. i dag i gjørmen og har hele 7 poeng + målforskjell opp til Strømmen og kvalifiseringsplass. De tre siste kampene har endt med tap og det ser mørkt ut for laget fra Norges vestligste by. Likevel har ikke de tre tapene kommet som følge av utklassing, men i kamper der Florø har hatt marginene mot seg. Florø ønsker derfor, helt sikkert, å reise kjerringa på Ågotnes mot et Nest-Sotra lag i medgang.


Nest-Sotra ligger på en flott 8. plass i OBOS og kan, med litt flaks, karre seg opp på kvalifiseringsplass til Eliteserien på søndag! Dette er smått utrolig, sett ut fra budsjett, stedet der laget kommer fra og ikke minst sett ut i fra starten på sesongen der Nest-Sotra hadde 0 poeng etter 4 serierunder. For de av oss som så kampen mot Levanger forrige helg (og som endelig har fått sånn noen lunde kontroll på nervene igjen), vet at vi må klare oss uten det lokale stortalentet Erlend Hellevik Larsen til helgen. Erlend fikk et merkelig rødt kort der teoriene bak avgjørelsen har vært mange. Om det var hands, holding, sjikane, biting, klyping eller rett og slett et øyeblikks galskap får vi kanskje aldri vite, men det som er sikkert er at Larsen er ute og inn kommer Liseth som nå har sonet sine gule synder.


Denne helgen blir det i tillegg full fest på Ågotnes! Nest-Sotra og OBOS inviterer nemlig små og store til Åpen Dag på Ågotnes stadion lørdag kl 13!

2018-09-19 09_46_12-Velkommen til Åpen Dag _ Nest-Sotra
Åpen dag på Ågotnes sammen med Nest-Sotra!

 

Festen fortsetter søndagen når vi tar imot nevnte Florø Fotball 16:00 (!!) og hva hadde vel vært bedre enn å kunne fylle tribunene og vist Florenserne (Florøingene?) at også strilene fra Sotra kan lage flotte rammer rundt fotballkamper og liv på tribunen?

Møt opp! 

// Thomas Sekkingstad

Annonse fra Obos-ligaen: