Velkommen HamKam!

Et meget spennende oppgjør står for tur når HamKam står på motsatt banehalvdel.

HamKam har siden Sølve Grotmols glansdager vært fast inventar i toppdivisjonene i fotballnorge. Husker godt at jeg personlig syntes HamKam og legenden Vegard Skogheim var et friskt pust på TV og når de i tillegg hadde den herlige fargekombinasjonen grønt/hvitt så var de en liten favoritt på min tippekupong. Nå skal det sies at jeg sjelden hentet ut de store gevinstene fra Norsk Tipping, og dette gjenspiller gjerne bølgedalene som HamKam har hatt i årene etter at Skogheim la skoene på skohyllen hjemme i Hedmark!

2019 har startet bra for HamKam! Etter tap mot Skeid i åpningsrunden, kom HamKam kraftig tilbake i forrige runde der de slo Tromsdalen 2-1 hjemme på Briskeby.

Nå har det kommet meg for øret at Nest-Sotra har blitt et hatobjekt på Hamar. Dette etter noen jevne oppgjør både på Briskeby og på Ågotnes Gress. Jeg skal ikke gå nærmere inn på situasjonene som har ledet til et hat fra supporterne (?) i Hedmark, men jeg kan ikke helt si at følelsene er gjensidige. Det er klart at det kan gå en kule varmt i enkelte situasjoner, men å hate en fotballklubb er noe som bør høre fortiden til. Vi skal ha følelser for laget vårt, det er det som skaper engasjement og liv, men å hate en annen klubb skaper ikke noe positiv energi.

Jeg vil på vegne av Nest-Sotra ønske HamKam hjertelig velkommen til Ågotnes, så får vi håpe at det beste laget vinner og at laget vinner gjennom underholdende fotball og fair play!

Kampen starter 15:00 på Søndag og husk å kjøpe billetter i god tid før kampen starter på: TicketCo

Annonse fra Obos-ligaen: