Vi er klare for 3. runde!

For et drama vi var vitne til på Ågotnes Stadion denne kvelden! Men som alle Hollywood-filmer hadde dette drama en happy ending!

Om en i forkant av denne kampen skulle skissere et mest mulig spennende kampforløp, så tror jeg likevel ikke en hadde klart å beskrive hvor utrolig spennende denne kampen ble! Rammen rundt ble storm i kastene, karismatiske og engasjerte trenere, et publikum som aldri ga opp og ikke minst en følelsesmessig berg-og-dal bane når scoringene kom som perler på en snor denne fantastiske mai-kvelden. 

Kampforløpet

Nest-Sotra ga publikum noe å varme seg på når de etter knappe kvarteret gikk opp i 1-0 ved Johnny Furdal. Nest-Sotra spilte mot vindretningen og kampen ble nok litt preget av vanskelige spilleforhold. Verdt å merke seg er at statistikken viser at det faktisk var best å spille mot vinden denne kvelden. Nest-Sotra gikk til pause med ledelsen i behold og kom selvsikre på banen i 2.omgang klar for å sette både en og to spikre i Åsane-kisten. Dette skjedde dessverre ikke, for Åsane satte utligningen kun 2 minutter ut i omgangen etter en corner. Etter 57 minutter kom kveldens kanskje fineste mål når Andreas Rødsand satte inn et flott mål fra omtrent 16-meteren etter en flott overgang der både Furdal og Liseth var innblandet. Etter dette målet valgte å Coach Mons hos Åsane å slenge innpå esset i ermet, en Huseklepp i storform. Dette ga raskt resultater når nevnte Huseklepp la inn foran Nest-målet etter 78 minutter. Etter litt klabb og babb ble det til slutt et selvmål av Hellevik Larsen. Det ble ikke scoret flere mål i ordinær tid og vi gikk til ekstraomganger.

Som sagt var esset til Mons på banen og han er i scoringsform for tiden. Allerede 2 minutter ut i første ekstraomgang satte han ballen i mål, utagbar for en ellers god Selvik. Med 3-2 til bortelaget virket det som om en tung og våt gressbane hadde tatt piffen av Nest-guttene. Åsane var giftige på overgangene og var farlig nære 4-2 etter en dobbelsjanse. Likevel kom de grøntkledde tilbake! 3-3 var et faktum når Furdal satte inn sitt andre for dagen! Nest-hymnen gikk, publikum jublet, men dommeren ble plutselig usikker, løp til linjemannen og de fant ut sammen at målet var offside. Vi var tilbake til 3-2 med kun minutter igjen å spille. Nest fortsatte å presse på. Det lå et mål i luften, eller i vinden, på Ågotnes. Og det måtte bli innbytter Dang som satte reduseringen i det 112. minutt. Strilene på tribunen klikket, spillerne så en ekstra gang på både dommer og linjemann, men det var ingen tvil denne gang. Stillingen var 3-3, ekstraomgangene tikket ut og vi gikk til straffespark. 

Jeg velger å støtte meg på BA.no og deres dekning på straffesparkene, men thrilleren ble gjennomført slik: 

2018-05-03 08_58_41-Livesenter

Bilde klippet fra ba.no

Nest-Sotra er videre til 3. runden av cupen etter en fantastisk kveld på Ågotnes Stadion. 

Oppsummering

Sjelden har undertegnede vært vitne til en lignende forestilling. Sjelden har publikum stått slik på i nærmere 3 timer og sjelden har Nest-guttene kjempet og kommet tilbake på en tilsvarende imponerende måte. Dette var en lagseier og hver enkelt spiller fortjener både klapp på skulderen og bløtkake (sant Mikal?) i etterkant. Med en slik vitamininnsprøytning i en spillerstall som har hatt en litt vanskelig start på OBOS-2018, så er det all grunn til å være optimistiske foran fortsettelsen, og all grunn til å komme på neste hjemmekamp som er førstkommende søndag, 18:00, mot Levanger. 


Annonse fra Obos-ligaen: